Stroje pro výrobu RFID a čipových karet

30.06.2009 09:53

 

MELZER maschinenbau GmbH je německá společnost, která nabízí stroje pro výrobu široké škály bezpečnostních karet od vstupenek po karty RFID. Na veletrhu EmbaxPrint vystavovala na stánku české společnosti Grafoservis, se kterou MELZER maschinenbau GmbH spolupracuje. O tom, jaké výhody stroje uživatelům nabízejí, jsem hovořila s viceprezidentem společnosti panem Frankem Melzerem a marketingovou manažerkou paní Lenkou Huslik.

 

Společnost MELZER maschinenbau GmbH vyrábí stroje na tisk RFID etiket?

Vyrábíme nejen stroje pro RFID, ale i na čipové karty, bezkontaktní karty, tikety, vstupenky.

 

Jakou tiskovou techniku stroje používají?

My kompletujeme, netiskneme. Jednotlivé komponenty karty jsou už předtištěné a pak se dávají dohromady jako sendvič a toto dělají naše stroje.

 

Jak probíhá výroba karet?

Jsou to dvě různé věci: když chcete vstupenky nebo tikety, ty tiskneme, ale u RFID karet dáváme dohromady jednotlivé vrstvy karty. Na začátku se předtištěné formáty řežou, pak se spojují jednotlivé vrstvy a laminují se za tepla. RFID  je jen jedna z několika vrstev, ve které je anténa a čip, to je nejvyšší stupeň bezpečnostních karet. Vyrábíme i papírové karty, kdy potiskujeme papír v roli, pás s čipy se kontroluje, vadné se označí a před kompletací se vyřadí.

Někteří vyrábí karty pomocí několika zařízení, my nabízíme kompletní výrobní linku. Tím se ušetří pracovní síly i čas. Firma Melzer má patentovanou selekci vadných RFID komponent

 

Má nějaká česká tiskárna tento stroj?

Tento stroj zatím nikoliv. V PTC však již více než 20 roků spolehlivě slouží jeden z našich strojů na výrobu rekomandačních známek.

 

Jaké stroje zákazníci nejvíce žádají?

Naše stroje jsou modulární, takže se dají sestavit podle individuálních požadavků zákazníka. Pokud se chce tiskárna přeorientovat na výrobu jiných typů karet, je možné zařízení dokoupit a rozšířit tak stávající linku o potřebný modul. Nejčastěji chtějí zákazníci vyrábět bezkontaktní karty a nové pasy s čipem nebo letištní pásky na zavazadla. Na našich strojích se např. zhotovovaly vstupenky na olympijské hry v Pekingu. Na to jsme velice hrdí.

 

Jakou předpokládáte úspěšnost na českém trhu?

Doufáme, že i zde získáme zákazníky. Jezdíme na veletrhy do celého světa – drupa, LabelExpo v Bruselu, veletrhy v USA – na veletrhu EmbaxPrint v Brně jsme poprvé. Bez RFID to nepůjde ani na českém trhu.

—————

Zpět


Stroje pro výrobu RFID a čipových karet

/album/stroje-pro-vyrobu-rfid-a-cipovych-karet/melzer-enid-card-jpg/
/album/stroje-pro-vyrobu-rfid-a-cipovych-karet/melzer-lambelt-jpg/
/album/stroje-pro-vyrobu-rfid-a-cipovych-karet/melzer-jpg/

—————