Seminář Výroba vazeb dnes a zítra IV.

30.06.2009 09:55

 

Po úspěšném semináři Standardizace a kontrola kvality připravuje redakce časopisu Typografia a Kolegium Typografie spolu s knihařskou odbornou skupinou Společnosti tisku další setkání, které bude zaměřeno na:

 

-          Specializované stroje pro knihárny

-          On-line dokončující zpracování digitálního tisku

-          Polygrafické materiály se zaměřením na knihařské zpracování

-          aktuální otázky knihařského zpracování publikací

 

 a témata denní praxe vedoucích pracovníků výrobních oddělení tiskáren a kniháren, odpovídajících za řízení, technologické postupy a kvalitu publikací. Zváni jsou nejen pracovníci těchto závodů, ale současně i odborníci z nakladatelství, agentur a kreativních studií, kteří připravují a koncipují výrobní zakázky a kladou nové úkoly před knihaře a své dodavatele finálních výrobků.

   Kromě témat, navazujících na okruhy, o nichž se hovořilo na třech dosavadních seminářích, bude program zaměřen na další otázky, jako je potřeba standardů a normativů pro zpracování průmyslových vazeb, pravidla pro předávání a hodnocení výrobků a nové techniky a technologie, zkušenosti s dokončovacím zpracováním po digitálním tisku a řada dalších témat z živé praxe.

   Zveme dodavatelské firmy, aby představili svá nová zařízení a materiály pro knihařské zpracování. Pozváni jsou také zástupci nakladatelů a knihkupců, kteří mohou své poznatky z veletrhů ve Frankfurtu nad Mohanem, z pražského jarního Světa knihy, z Havlíčkova Brodu a dalších veletrhů a výstav předat kolegům a partnerům ve výrobě.

     Klademe v souladu s názory kolegů z výrobních a nakladatelských podniků důraz na konkrétní odborné debaty kvalifikovaných odborníků, proto jsme na čtvrtý seminář opět zařadili debatu „kolem kulatého stolu“, na níž si ukážeme některé vazby, novinky, materiály a vše, co účastníci sami přinesou a nabídnou k věcné diskusi. Věříme, že z každé dobře vedené debaty si něco praktického odnášíme pro svou vlastní praxi.

  Zveme Vás, abyste opět přišli a svou účastí také zdůraznili rostoucí význam knihařského a dokončovacího zpracování a kvality.

 

Údaje o semináři:

Datum konání: 7. 10. 2009 od 9 hodin, ČSVTS, Praha1, Novotného lávka 5, sál č. 319

Kontakty:

Programová skladba: Ing. Vladislav Najbrt, tel. 602 661 164,

e-mail:v.najbrt@printa.cz

Organizace: Ing. Zdena Maršová, tel. 776 664 427, 220 960 098,

e-mail:marsova.typografia@tercie.cz

—————

Zpět